Pages

Sunday, 5 May 2013

Alhamdulillah settle.

 

 

Alhamdulillah seawal 6.30 pagi dah bertolak keluar dari rumah. Sampai Bandar Baru Selayang pukul 7 pagi. Ronda2 tempat nak minum dulu. Agenda paling penting. Hahaha.

 

Pukul 7.30 pagi terus daki bukit menuju sek. ren. keb. bbs.

046

Anak2 akak cukup sayang sekolah lama diorang ni. Cikgu2nya sangat baik. Kat sinilah jugak husband akak derma ikan kaloi kami. Tak mampu nak bela lagi sebab dah besar sangat. Akuarium pulak kecik...tak padan dgn kemakmuran ikan tu. Penyudahnya sedekah kat kolam rekreasi sekolah ni.

 

 

049

Ingatkan akaklah paling awal sampai pukul 7.30 pagi tu. Rupa2nya line dah panjang. By the time pukul 8 pagi, line pun dah sampai ke bawah bukit.

 

 

052

 Cantik betul rupa jari telunjuk akak ni. Kemain meriah disapunya jari akak. Meleleh2.

 

 

060

Tuan punya jari ni pulak tak reti duduk diam. Habis menjangkit ke jari2 sebelah. Nasib baik muka tak comot sekali. Orang lain akak tengok kemas je. Dah macam budak2 dapat marker pen pulak akak ni.

 

Seronok sangat sekali sekala balik ke kawasan rumah lama akak dulu. Jumpa balik jiran2 yang dah bertahun tak jumpa. Paling penting jumpa pot makan lama. Paling best. Hahaha.

067

Bukan sekadar jumpa je dgn kawan2 lama ni, siap dapat souvenir lagi dari best friend anak akak, Anis. Thank you Anis. Auntie sangat2 suka dgn ole2 dari beijing ni.

 

 

069

Bertambah lagi koleksi fm akak. Murah rezeki. Tak pernah sampai pun ke tempat2 ni tapi fridge akak penuh dgn fm dari serata dunia.

 

 

058 

Malam ni kita duduk rumah diam2 tunggu keputusan pilihanraya okey. Lepas tu esok kita tengok turun tak harga minyak ni. Hehehe. Paling penting menang ke kalah parti yang kita undi, jangan emosional ya. Semua parti telah berusaha dan berkempen. Sekarang ni kita serah pada Allah. Setiap kejadian ada hikmahnya. Semoga negara kita kekal aman dan tetap menjadi milik kita untuk kita wariskan pada nak cucu kita nanti.

5 comments:

Nini D.. said...

btol kak....jangan emosi..
undi kita adalah rahsia..
akak pangkah tak calun DUN nini..nama dia dobot. :)

PakcikLie PCL said...

ye..pemilih makin matang utk memilih..pcl blm lg tunaikan tggjawab . petang sikit.

Dinas Aldi said...

Saya pun dah selamat mengundi pagi tadi, alhamdulillah. Sekarang kita doakan yg terbaik, amin.

Cantik FM tu kak, segar tengok warnanya :)

Acik Erna said...

Assalalm aidah boto tu..tugas kito dah selosai.tugas mereka yang botanding pun dah selosai.apo pun keputusan terimo dengan redho..allah yang maha mengetahui.

Murni Alfathunnisa said...

we have done our part...selebihnya redho aje lah.