Pages

Monday, 12 September 2011

Gambars rayas dah siaps.

 

Tak de mana nak bergambar, time raya nih. Dah 3 tahun, kitorang sekeluarga tak bergambar sebab tak cukup korum. Malas nak kenang2, orang dah tiada, nanti kang meleleh lagi airmata.

Layan je lah yang mana ada ni.......

 

121

   Ini keluarga satu2nya kakak saya. Mak saya tu dah uzur dan tak boleh turun naik tangga lagi jadi sesape yang nak bergambar dengannya, silalah mengadap di kamar beradunya.

 

137 Ini pulak the anak daras in the family. Yang bertudung hitams dan biru tu ialah anak2 perempuan arwah abang saya. Sorang study di UM dan sorang lagi di UITM Segamat, manakala yang bertudung biru tu masih skolah lagi, form 4.

 

140  Yang ni the men in the family. Kat depan tu kecuali sikecik adalah the menantus. Yang belakang tu, dari kiri ialah Haqeem dan Faez, anak lelaki arwah abang saya.

Itu je lah the potograps on hari raya. Akak tak de lam gamba sebab akak adalah potograper ari tu. Kenapa ek tak de mood je time raya ni nak bergamba. Agaknya tak de new addition kot. Tapiiiii....kilang akak dah hampir tutup. Mesin2 dalam kilang pun dah berkarat. Asik breakdown sana sini.  Kilang my sister pun macam nak dipaksa tutup je. Tunggu bercucu lah gamaknya. Hmmm...bilaaa lah agaknye tu.

 

113 Budak ni pepagi raya dah bertugas mengetuk wan yang bisa2 satu badan. Tu pengetuk spesel untuk buang angin dalam badan yang kita beli kat KK hari tu. Tak sangka berkesan. Bila dah diketuk2, adalah empat lima das tembakan angin yang keluar. Hahahahaha.

4 comments:

Dinas Aldi said...

Ada la jugak gambar raya tu haa. Saya langsung takda 1 pun. Gambar sendiri pun takda, gambar family pun takda.

Memang tawun ni cam takda mood nak ambil gambar raya laa..

Aidah said...

Tu lah kan. Tak tau kenape. Agaknya usia dunia ni pun dah nak sampai penghujung zaman.

So Shy Lady said...

kilang pe tu kak? blur skjap
pngetuk tu mcm best

Aidah said...

Alah kilang anaklah ape lagi. Akak ni dah 42, tak yah berangan nak tambah anak. Hehehe. Pengetuk tu beli di Gaya Street Market, KK. Murah je, RM8.00 satu.