Pages

Monday, 12 November 2012

Balik kampung jap.

 

 

Assalamualaikum.

Kan dah cakap. Macam bagus je kekdah akak updet blog 2 minggu lepas. Berturut2 uolls. Tetiba lepas tu bunyi cengkerik manjang. Sesuka ati je kan.

Apalah yang dibuat sampai tak sempat nak updet blog. Orang lain pun bizi jugak tapi blog tetap meriah. Suka tengok.

Akak balik kampung sebenarnya. Dari hari senin sampai khomis.

109

Dalam perjalanan balik cuaca cerah. Tapi banyak jugaklah awan.

 

104

Sepanjang hi-way S'ban PD tu cuaca baik je...

 

 

152

Tapi bila sampai rumah omak, awan dah mula gelap. Macam dah nak senja padahal baru pukul 11 pagi masa ni. Cuaca sangatlah tak menentu. Akak balik kampung sebab banyak benda nak diuruskan. Penyudahnya, first day ni keje akak hanyalah berkubang atas katil dan tarik selimut. Hehehe. Ya lah kan. Nak buat apa lagi. Makanan tengahari dah siap, baju tak dapat nak sidai pun. Nak keluar pekan PD....hmmm... tak payahlah sebab bergelung atas katil lagi best.

 

158

Oh ya...ada jugak akak buat keje sikit. Kemas bilik mak dan menyapu merangkap bermain dgn tomey yang udah elok demam.

 

152

149

Kucing ni kalau dah elok, asik nak bergurau je. Pantang nampak penyapu. Bayangkan keje 10 minit jadi setengah jam sebabkan dia bergayut dekat penyapu tu. Masa demam hari tu kemain lembik lagi badan. Macam tiada esok bagi mu je rupa memasing.

Itu citer minggu lepas. Tup..tup hari ni akak dah balik kampung semula sebab ada jugak urusan lain yang belum selesai. Rumah kat KL dah rasa macam rumah tumpangan pulak.

 

029

Dan kepulangan akak kali ni disambut dgn jelingan menyampah dari tan sri Wahau.

Wahau : "Balik2 muko ekau yo. Tak do oghang lain ko nak balik kampung? Jomu den."

Akak n the geng : "Eleh...kitorang pun nyampah gak dgn tan sri. Hehehe. Soba yo lah.

                              Buat maso ni, muko den yo lah yang balik2 kau tatap. Den kan anak

                              mithali lagi solehah." *betulkan awning tudung*

16 comments:

zard said...

You never fail to buat i menyengih tiap kali baca your entri..amboiii tan sri wahau eksen nyee.. akhir kata terima lah sorakan pom pom girls yang berbunyi "we want more..we want more" haha take care my fren..

Murni Alfathunnisa said...

haha...wahau menjeling tajam..kemain..cengei sangat la tu. Kalau bukan kucen..orang yang buat muka macam tu..memang makan penampau kak...haha...mentang2 la mafia kan...

abah khalisha said...

gelap mau hujan ka??syoknya ada cuti leh blk!

Bekas-Bekas Aiskrim Yang Sangat Cute

Irfa said...

saya suka tgk awan ;)
macam gula2 kapas..kalau naik kapal terbang..rasa macam nak buka tingkap dan capai awan tu..tp paling x best bila kapal langgar awan..kecut perut wooo

Nini D.. said...

huk aloh Wahau..takdo gayo laie sopan ko? hahahahahaha

Dils said...

Heheh.. Tomey tu macam Bobby gak. Susah betul nak nyapu dulu. Tapi kalau bawak keluar vakum, sesekor kecut lari tengok dari jauh. Tak on lagi.

Tan Sri Wahau tu memang betul2 la bagi pandangan berbisa. Macam emo je orang tangkap gamba die terkankang.

Tijah said...

osah nampak na wahau nyampah org tu balik korap na. Kihkih

Dinas Aldi said...

Adoi akak, tak berenti saya gelak baca entri akak ni, dgn gambar kucen2 comel peluk penyapu & dialog tu. Rindu kat kak Aidahhh!

cikguAnum said...

comey betoi si Tomey. muka mcm Zul Naga tp sgt cute. cer bg klosap sikit. nk tgk puas2.

fadz said...

hi kak aidah
selamat bercuti yo.. sorry laa yo den baru sompek datang singgah bg komen ni haa...
wahh bukan main lagi yo si kucing oren tu main ngan penyapu.. sejibik samo laa ngan yg ado ket umah den ni haa... pantang yo nampak penyapu.. mulo laa buek jadi bahan mainan.. tapi jolingan manjo tan sri wahau tu mmg tak dapek den nak lupo.. mengancam jiwo rago den ni haa... hehehe akhir kato.. harap maap den baru nak blajo cakap nogori.. kalau salah silap harap ampun.. eh kena deepavali laa plak.. hehehe ok juz kidding kak aidah.. have fun n enjoy your holiday :)

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

Wahau kalau menyampah tgk dorg, meh dtg umh kakak kat bangi..kawan ngan dak Chello, Cheesedale, Chester, Lady Rusty & Lady Evelyn nih ha..nak best lagi, ade 2 budak cengkenit, Sugar Glider si Caramel ngan Cheezel...

kompem Wahau tanak balik PD dah..

hahahahahahah *gelak menghasut*

tunfatimah said...

As salams,

Tu la Aidah, i dah miss u sgt2...dok cek tiap2 hari..mana la Kak Cik sorang ni....baru nak sronok tiap2 hari ada citer.....hehe....good to have u back......

Iz said...

Hehehe takleh tahan tengok bulu Tan Sri Wahau yang ada sikit blond kat perut nun. Kemain lagi macam anak mat saleh. Hahaha..

Saya pun sama je kak. Time rajin nak update, siap buat scheduled entries. Ha ni amik ko, berminggu minggu senyap wakakakaka

Bonda Ryan said...

eeellleeehhh!!! kobar an kek wahau tuh, den laie moyampah nengok kau tuh..hik3!! atok mano? sonyap yooo?? :P

makchaq said...

Amboi tan sri.. Bukan main... Bergambaq tunjuk perut....

Suka tengok depa2 ni dah siihat. Gusi atuk dah ok ka lepas makan/minum ayaq gamat healin tu?

tunfatimah said...

As salams Aidah,

Hope u are ok as well as the others...lama tak dengar kabar berita......mudah2an semuanya sihat n happy...Amin