Pages

Wednesday, 14 March 2012

Everybadeyh....meet Brad Pitt

 

 

Hari tu Brad Pitt pergi Vietnam aka pasar Teluk Kemang dan telah mengadopt seekor kucing lagi.

 

026 045 Kali ni corak lebih kurang sama dengan deddi jadi tak de lah orang asik tanya, anak sendiri ke anak angkat walaupun hakikatnya deddi memang tak boleh beranak pun.

 

055                                       Tie :  AHBYS COLLECTION  

                          Sunglasses : FARRA'S ATTIRE  

 

Mulai dari hari ni orang panggil I Brad Pitt....no Milo Milo Hokeyh! Apa kelass bagi orang nama macam nama air minuman pulak. (perasan tak Milo tu senyum dalam gambar tu, kan)

 

066                                

Moli memang sangat tak approve dengan deddi yang nak amik sekor lagi anak angkat. Kemain garang dia dgn newest member tu. Asik sentap dan menyinga sepanjang hari.

 

059

So sekarang ni Moli dah tukar imej dari sweet innocent deddi's girl kepada PEAH GOSSIP!

Sepanjang hari dia menghasut deddi untuk marah kat si MICKI tu. Oh ya, nama anak angkat dari Vietnam tu ialah Micki, buat masa ni. Tapi belum daftar lagi sebab akak tak pasti jantina nya. Hehehe.

Buat masa ni rumah akak agak huru hara dengan kerenah Brad Pitt yang glemer sangat tuh, si Peah yang tak habis2 dengki kat Micki. Dan Micki, being the newest member, selalulah ter accident di mana2. Tak de keje cari keje, namanya tuh. Tapi hati sangat gumbira. Lalalalala......

17 comments:

Nini D.. said...

tengok kak....
giles anti Moli dgn Micki..hilang lansung kecomelan yg dipertahankan..( nama semua kemain nak gelemer..)

ckp dgn atok..tak payah la tukar nama..Milo ke..,Nescafe ke...,Horlick ke...dobot tetappppp sayam...

tapi...mmg serius gojess atuk pakai spek dgn tie..kalo mcm ni,boleh UP hantaran lah kan.. ;) hikhik

Iz said...

Jaga-jaga kak, si Molihani tu calico kan? Calico memang kuat jeles. Suka nak perasan bongsu. Attention seeker, macam Aoi. Nak manjaaaa manjang. Kalau dekat dengan Micki, konfem Micki dapat pelempang Jepun dia, ahahaha

So Shy Lady (SSL) said...

wah ada geng baru, makin meriah lah rmh akk he..he...jap lg confem makmur bdn si micki tuh

mmng t. mnahan la tngok gaya brad pitt .... nk g dating ngan angelina joli ker tu?

Suara Kalbu said...

Kahkahkahkah..akak ni lawak lah.

Dah ada geng baru. Biasala.. dulu pun Bella tak suka bila ida bawa balik Awie. Asyik nak menyembur je kerjanya.. sampai skrg pun tak pernah nak ngam walaupun dah setahun lebih. Kadang2 diorang ni macam baik je main cium2 pipi tapi kadang2 main aku cepuk kau, kau cepuk aku kehkehkeh

Selamat datang to cute member. Moli.. jgn garang2 tau

mama maman aka yana said...

meriah eks...:)

Dinas Aldi said...

Wahhh dah bertambah lagi satu family member. Garang nampak si Moli tu, jeles sungguh nampaknya kat Micki..takut plak tengok dia menyeringai gitu..

Akma_cikyong said...

hihi hamboi!!kemain milo pkai sunglass yer..nampak ker jln 2??hihi
waaahh..si deddi amik anak angkat lg?wah..bertambah meriah riang raya lah umah akak yer,,,hihi

Aidah said...

Nini,
Atuk gatai ni dari hari tu tak abis2 kira duit syiling dalam tabung. Mana tak lama, dah kira setengah tabung, sambung esok pulak. Lepas tu lupa yang dah dikira maklumlah dah tua.... Hihihi.

Iz,
Ye ke? Akak tengok memang bengis semacam dgn micki tuh. Harap2 tak lama lah marahnya.

SSL,
Ha ah. Dia nak dating naik moto besar dgn angelina dobot. Hahaha.

Ida,
Macam tu ke kisah si Bella dan Awie. Akak pun risau gak sebab gaya marah tu macam nak melempang micki je. Takut wo.

Yana,
Memang meriah. Tak terlayan dek akak. Nasib baik anak2 tahu menguruskan semua hal kucing ni.

Dinas,
Itulah pasal. Dalam marah2 En.AHBY tu dapat jugak akak seludup sekor lagi. Alah dinas, biasalah si Peah ni. Mulut je bisa, harap2 hati baiklah. Dinas akak doakan Dinas recover dengan cemerlang lepas surgery tu ya. Take care, dik. Jangan risau2, berdoa sahaja dan berserah padaNYA.

Akma,
Dah nampak macam orang buta pun ada. Kahkahkah. Nasib baik posing kat studio je. Kalau kat luar gerenti jatuh longkang sebab tak nampak. Hahaha.

~mrs azmi~ said...

comel je nama micky tu.. 2-2 jantina boleh masuk kottt

siti murni said...

Moli bajet ratu dalam umah la tu..jeles la ada ratu lain masuk...adeh...suruh Micki kasi pantun seround dua dulu..tanda salam perkenalan...hehe...

abih segala tie, sunnies orang dicilok si brad pitt eh...kemain lagi dia..

Naz said...

bagus deddi Milo ni..semua budak dia terima..

souled_oUt said...

hikhik comel je milo.. so cute !!

amboiiii moli yg sweet dh berubah jadi garang gitu.. xpe la lama2 baik la tu insyaAllah.. encik AhBY tak ckp pape ke kak dengan pertambahan ahli ni? kalau my parents mesti bising huhuhuh

Dinas Aldi said...

Salam kak Aidah, harap akak sihat ya :)

Akma_cikyong said...

kak aida..
everything ok ker??hope akak sihat2 sentiasa..rindu pada milo..

Nini D.. said...

kak.....daku merindui tulisanmu!!!!
sehat x?...rindu la...

So Shy Lady (SSL) said...

hehe ...dtg smbung gelak lg tengokkn aksi BP tuh
kak aidah sihat tak? take care ye!

Irfa said...

oh ketinggalan tren nampak gaya
ada ahli baru nampaknya