Pages

Tuesday, 27 December 2011

Menciknyeee aku kat mama aku niii.

 

119 Aaarrrrgghhhhhh!!! Tolon, tolon.

Haa, macam tu lah rupanya adegan memaksa Milo makan. Seksanya. Terlampau ganas gambar ni sampai blur jadinya.

 

110 Walaupun ada masa dicakar jugak sampai berdarah tangan, akak tetap sumbat makanan pakai syringe tu ke dalam mulut dia. Kena sembur balik je entah berapa kali. Habis kepala dan muka kena makanan dia tu balik. Nasib baik bau macam ikan tuna dalam tin tu. Yang peliknya bila akak pujuk cakap sayang2 kat dia, barulah dia mahu telan ubat dan makanan yang disumbat tu. Haiiih, mengada betul orang kucing tue ni.

 

 112

Dahlah nak sedut masuk dalam syringe tu macam sembelit. Rasa macam nak potong je muncung syringe tu bagi besar sikit lubang dia.

 

134

Inilah perkakas Milo setiap hari untuk rawat sakit perut dia tu. Yang hijau tu untuk mengepit ubat tablet dan shoot masuk terus dalam tekak dia. Silap haribulan tangan kita dingapnya dulu. Syringe halus biru tu untuk bagi dia minum air. Dan akak jugak kena bukak kitab untuk menuntut ilmu merawat kucing demuk yang sakit ni.

 

137 Macam ni lah Milo bila dah selesai bagi makan ubat. Menyampah habis dia tengok muka akak. Bila akak dekat je mengrrrreeeem je dia. Cepatlah elok, Milo. 

12 comments:

Naz said...

sabar ye Milo

mama maman said...

rajinnyer bagi ubt kat kucing.. hhheee... bagus..bagus..:)

So Shy Lady said...

huh! pengsan. sy pun cenggini la jugak dulu ms bela 12 ekor kucing. time dmamm ke, time ceret bret ke mmng pling mcabar!

Aidah said...

Naz,
Itulah masalahnya, Milo ni panas baran. Ahkak jugak yang kena banyak sabar.

Mama maman,
Nak buat camne, dah sayang punya pasal.

SSL,
Ohh..dulu ada bela byk kucing ke? Leceh jugak kalau dia sakit tapi ni kira first time dia sakit perut muntah2 dan cirit birit. Akak tak nak komplen byk2 takut dia merajuk, lagi susah nanti.

~mrs azmi~ said...

xleh imagine kalau si aly sakit camni.. dahla nak pegang dia pun susah, nikan pulak nak memaksa dia makan ubat!

Akma_cikyong said...

wow!horror nye si muka milo,huhu da penah rasa ape yg akak citer nie..cikyong ader sekor kucing nie,ader luka sampai berulat2..abah ngan cikyong siap korek2 luka 2 tok buang ulat2 yg meloyakan 2..btol kata akk,klau sesape yg penggeli sila janga jaga kucing..huhu coz kucing nie kenkdg menguji iman dan nafsu..kahkahkah

Tijah said...

kihkihkih. tesekso nampak eh nak masuk'an tuna lam injet tu.apo akak tak pakai icing pipe tu yo. corong eh cam bosa kit raso eh kan.

Aidah said...

mrs azmi,
Itulah kan. Tapi kita mesti tak sampai hati punya tengok dia sakit. Susah macamana, buat jugak.

Akma,
Memang payah, akma. Bila akak dapat shoot ubat tu masuk dlm tekak dia dan tak keluar balik, cukup lega akak. Berpeluh2 tau nak buat semua tu.

Tijah,
Alahai, ghumah akak ni torhad na pokakeh eh. Maklumlah oghang tolobih rajin bakinglah katokan. Hehehe. Syringe tuu yo yang ado. Anyway, monureh ideo kau tu, Jah. TQ.

Dinas Aldi said...

Seksa jugakla nak bagi kucing makan ubat kan..mesti dia marah sangat tu, tengok muka dia nampak bengang ja, hehe

Wak Gelas™ said...

wak pon X sukak bela kucengg...,, eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

Aidah said...

Dinas,
Sejak akhir2 ni dia memang sgt bengang dgn akak. Dari tadi asik jeling je. Kehkehkeh.

Wak,
Ya ke. Tak pe lah kalau macam tu.

Suara Kalbu said...

Sian Milo...

Jangan culas makan ubat tau. Cepat sembuh