Pages

Wednesday, 1 February 2012

Selamat Hari Wilayah

 

 

Di rumah ni yang sambut Hari Wilayah dengan begitu bermakna ialah 2 orang je iaitu EN. AHBY sebab dia cuti dan anak akak, Farah sebab dia anak wilayah KL.  Sebenarnya kedua2 anak akak lahir di hospital yang berhampiran iaitu lebih kurang 10 km apart tapi terletak di negeri berlainan. Farah dilahirkan di Hospital Tawakal, KL dan Arif lahir di Ampang Puteri, Selangor. Sorang anak WP Kuala Lumpur, sorang anak Selangor.

Daaaan oleh kerana suami akak cuti jadi dialah yang mengambil alih tugas akak kesana-sini meredah jam. Maka yang meraikan hari wilayah hari ini dengan sangat bermakna sebenarnya ialah AHKAK jugakk. Muahahaha.

 

005

Yang ini tak dapek nak nolong doh. Haghi2 cuti, haghi2 tobantier yo!

(translation: I cannot help this one, mah. Everyday want to holiday and lie down only loh! Then he goes makan2 until boroi all over. Haiyoh. So difficult, you see.) *mesin translator akak over pulak berleter hari ni. Padahal dia cuti lagi lama, kan.*

 

 

Selamat bersantai pada yang bekerja di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya.

10 comments:

Nini D.. said...

yg ni memang tak dapek nak tolong..bising la camno pon..cenggitu jugak dia kangkang.hahaha

mama maman said...

hehe.. sy keja kak.. maklum la dok keja area selangor..

Aidah said...

Nini D,
Memang tak lut dah bunyi bising. Dia nak tido, dia tido jugak.

mama maman,
Huhuhu. Selamat bekerja ya.

Akma_cikyong said...

huhu kene keja kak~~ceq anak jati selangor..walaupun lahir kat HBKL..ngeh3..
hamboi!jeles btol tgok milo dok tidoq lagu 2..ish..ish..

Dinas Aldi said...

Haisy..masa2 cam ni la saya teringin nak jadi orang Wilayah Persekutuan..kihkihkih nak cuti sesaja cek ni!

siti murni said...

pendek kata..saya tujukan ucapan..selamat hari2 cuti kepada milo yang tersayang..dengan ucapan..bila nak slim..?haha....

selamat hari wilayah buat akak...dan encik ahby..

[PCL] said...

salam singgah tgh malam...nite.

Aidah said...

Akma cikyong,
Tak pe, cikyong, Selangor lagi banyaaak cuti dari KL. Akak dah kira dah. Hehehe.

Dinas,
Penang pun akak rasa lagi banyak cuti dari KL kot. Akak pun suka cuti je, Dinas. Cuma duduk rumah ni tak de makna nak cuti. Suami akak tu nama je cuti tapi tetap ke sana kemari. Siaaan kan.

Siti Murni,
Ucapan je ke? Tak de tuju lagu ke? Best sikit lelap kalau dibuai2 lagu ni. Hehehe.

PCL,
Terima kasih singgah, tak kiralah bila masa pun. Tapi akak tengah berkeruh tengah malam ni, tak dapat buat teh. Mahap ya. Hihi.

Akma_cikyong said...

hakhak akak kira??wah!bagusnyer...hihi

Aidah said...

Akma cikyong,
Akak ni sama ngan kak Dinas tu. Dari hujung tahun lepas dah tengok kalendar tahun ni utk kira cuti. Muahahaha.